© Rootsville.eu

Kern Pratt (US)
tiltle: Greenville, MS...what about you?
music: Blues - NOLA
release date: 2019
label: Endless Blues Records
info artist: Kern Pratt
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Wanneer je opgroeit in Greenville, MS en bepaald de blues zo goed als je leven. Dit is ook zo voor Kern Pratt, die de blues ademt en leeft. Deze "Greenville, MS...what about you? is het nieuwe album van "The Bluzman" zoals zijn nickname is. Meteen valt bij de muzikaten de naam op van "Jeff Jensen" en zijn ritme sectie. Daarnaast zijn er nog een hele resum artiesten die hun medewerking toezegden aan Kern Pratt voor de opnamen van dit album.

Opener "Loving That Feeling" brengt hij ons meteen richting New Orleans, een nummer dat een original is van Kern Pratt. "Hard Working Man" is zo een typisch bluesrock nummer waarbij de keys van Bob Dowell een bepalende indruk nalaten. Mick Kolossa schreef vervolgens het mooie slowbluesje "Baby's Got Another Lover" eentje om bij in de analen van de "Tin Pan" geschiedenis bij te schrijven.

De nummers van de hand van Kern Pratt voeien verder uit zijn levenservaringen, nummers vol emotie en waarheidsgetrouw zoals op "Torn Between Love and Hate". Kern koos ervoor om enkele van zijn favoriete nummers te coveren die dezelfde noten hadden, waaronder het afsluitende "Chicken Heads" van Bobby Rush. Aangrijpend is ook "Rita", een nummer van Larry Van Loon dat gaat over verslaving en met de vocale medewerking van Denise Owen.

Kern Pratt is gewoonweg de blues...luister maar eens naar de shuffle "Way She Wears Her Clothes"

tracks:

01. Loving That Feeling
02. Hard Working Man
03. Baby's Got Another Lover
04. Torn Between Love and Hate
05. Something's Gone Wrong
06. Rita
07. Way She Wears Her Clothes
08. Nola
09. Whatcha Gonna Do
10. Chicken Heads

musicians:

Kern Pratt
Bob Dowell
Denise Owen
Bobby Walker
Marc Franklin
Kris Jensen
James Evans
Shannon Goree
Nelson Blanchard
Chris Gill
Tommy Miller
Clayton Ivey
Owen Hale
Jeff Jensen
Bill Ruffino
David Green